"Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan!"
         

COMENIUS

Iskolánk a 2005-2006-os tanévtől vesz részt a Comenius Iskolai Együttműködések akcióban. Ezen akció keretében az EU olyan projektek megvalósítását támogatja, melyben európai oktatási intézmények nemzetközi együttműködés keretében, folyamatosan együtt dolgoznak valamilyen közösen választott témán. A mi témánk: Health, Environment and Exercise for Life, tehát magában foglalja az egészséges életmódot (táplálkozás, testmozgás, pihenés) és a környezetvédelmet.
Négy európai iskolai vesz részt a mi projektünkben: egy svéd (mint koordináló intézmény), egy észt, egy skót és egy magyar iskola. Az első projekt-év témája az egészséges táplálkozás, ill. a testmozgás és pihenés volt. A második évben a környezetünkre fordítunk fokozott figyelmet. A harmadik évben összegezzük tapasztalatainkat.
A tapasztaltcseréhez és az együttműködéshez közös nyelvre van szükség, így az angol nyelv ismeretének és használatának kulcsszerep jut.
A tapasztalatcsere ún. kollaboratív levelek segítségével történik elsősorban. Ezekben a levelekben az egyes iskolák bemutatják, hogy az adott témán belül milyen munkát végeztek.
 
Az általunk alkotott és küldött levelek:
1. This is the way we play our games
2. This is the way we relax
3. Our environment
4. Outdoor lesson